Śledź nasze promocje na facebook
Masz pytania? Skontaktuj się z nami
(33) 852-30-52
godziny otwarcia:
pn-sb: 9:00-21:30 nd: 9:00-21:00
godziny otwarcia:
pn-pt: 7:00-21:00
sb: 7:00-21:30
nd: 9:00-21:00
Cieszyńskie Centrum Mięsa

Wymagania konsumentów są coraz większe i nic w tym dziwnego. Ludzie robią zakupy bardziej świadomie i jeśli już wydają pieniądze spodziewają się odpowiedniej jakości. Produkty spożywcze są opatrzone odpowiednimi informacjami o składzie, sposobie produkcji czy dacie ważności. Wędliny i mięso takie informacje posiadają tylko wtedy gdy są pakowane u producenta. Zwiedzając cieszyńskie sklepy mięsne zawsze pozostaje nam obawa czy aby na pewno mięso ze sklepowej lady jest świeże i czy wędliny nie posiadają zbyt dużej zawartości rozmaitych dodatków, niekoniecznie zdrowych dla naszego organizmu. Ciągle mamy na uwadze, że przyrządzone z nich posiłki podajemy najbliższym. Jest więc ważne co i gdzie kupujemy. Sklepy mięsne jeśli już są przez nas sprawdzone to i tak zmuszają do wędrówki po mieście. Bo przecież w jednym kupimy ładną wołowinę, ale niekoniecznie już dobrą wędlinę. Jeśli w dodatku lubimy gotować i wciąż doskonalimy się w tej dziedzinie, zdobycie dobrej kaczki czy królika, bądź bardziej wyszukanych porcji mięsa graniczy już prawie z cudem. Uprawiamy więc zakupowe spacery tracąc przy tym sporo cennego czasu. Dobrą widomością dla wszystkich będzie zatem informacja, że w Cieszynie już niedługo będziemy mogli kupić wszystko w jednym miejscu. Cieszyńskie Centrum Mięsne, to powiększone stoisko w sklepie Eurospar. Już 12 kwietnia zaoferuje ogromny wybór mięs z rozbiorem na miejscu co daje gwarancję absolutnej świeżości. Będzie to również największy wybór mięs różnych gatunków zwierząt. Zakupimy więc każdą możliwa porcję wołowiny, wieprzowiny a także cielęcinę czy jagnięcinę. Nie zabraknie również królika, drobiu, kuropatwy, bażanta czy perliczki. Nowością będzie na cieszyńskim rynku zając australijski i mięso z kangura. Poszerzona zostanie również oferta wędlin. Każdy kto gustuje w wyszukanych daniach i nietuzinkowych smakach swoją kulinarną podróż powinien rozpocząć właśnie w Cieszyńskim Centrum Mięsnym. Jest to miejsce w którym kupione mięso podamy swojej rodzinie i gościom pewni jego jakości. Równie istotną a nawet najważniejszą informacją jest, że wszystkie tusze zwierząt pochodzą z polskich ubojni prowadzonych według warunków dobrostanu, czyli z ubojni humanitarnych. Wpływa to przede wszystkim na dobrą jakość mięsa. Właściciel zadbał o każdy możliwy aspekt, tak by klient był zadowolony i pewny, że zakupione mięso jest zdrowe i zawsze świeże.

Zapraszamy na największe stoisko mięsno-wędliniarskie w regionie! Przypomnij sobie, jak smakują prawdziwe, naturalne wędliny.

Stoisko mięso-wędliny w sklepie Eurospar to:
duży wybór wędlin, szynek i wędzonek pochodzących z 33 Zakładów Przetwórstwa Mięsnego z różnych regionów naszego kraju - między innymi Wielkopolski, Podhala, Kurpiów, Małopolski,
aż 50 gatunków wędlin paczkowanych,
ciepłe wędliny produkowane i wędzone na miejscu, 
najwyższy poziom obsługi zagwarantowany przez 15 wykwalifikowanych ekspedientek, które o mięsach i wędlinach wiedzą wszystko. 
W ciągłej sprzedaży oferujemy elementy mięs:
z wieprzowiny,
z kurczaka,
z indyka,
z wołowiny,
z cielęciny,
z kaczki, 
oraz świeżego królika.
Na indywidualne zamówienie Klienta sprowadzimy każdy gatunek mięsa np. jagnięcinę, perliczkę, bażanta itp. 
Bezpłatnie na życzenie Klienta:
kroimy na pile każdy asortyment mięsa z kością,
mielimy każdy asortyment mięsa bez kości,
pakujemy próżniowo każdą wędlinę lub mięso,
zmiękczamy na kotleciarce każdy gatunek mięsa bez kości, przez co staje się ono bardziej kruche i łatwiejsze w obróbce termicznej.
Polecamy kurczaka z rożna przygotowanego według sprawdzonej, niezmiennej od 15 lat, receptury. 
Mięso wieprzowe klasy S
Mięso wieprzowe dostępne w naszej ofercie zalicza się do najwyższej klasy S według systemu klasyfikacji EUROP. Oznaczenie klasą S potwierdza przynajmniej 60-procentową zawartość mięsa w tuszy.
Tylko krajowe hodowle 
Kupując mięso u nas masz pewność, że pochodzi ono z krajowych hodowli. Zaopatrujemy się w Zakładach Przetwórstwa Mięsnego na Podlasiu, w Wielkopolsce, Małopolsce, na Kurpiach i Podhalu.
Świeżość dzięki codziennemu rozbiorowi
Dzięki własnemu rozbiorowi mięsa oferujemy zawsze świeży produkt najwyższej jakości.
100% mięsa w mięsie 
Nie oszukujemy naszych Klientów, dlatego oferowane przez nas mięso nie jest „strzykane”. Coraz więcej dużych producentów mięs i wędlin korzysta z wynalazków techniki – nastrzykiwarek i masownic. Są to urządzenia służące do sztucznego „pompowania” wyrobów wypełniaczami i składnikami wiążącymi wodę, które zwiększają wagę i gabaryty produktu końcowego. 
Wybierając mięso i wędliny przy stoisku w Eurospar możesz być spokojny o skład, bo w wyrobach, które sprzedajemy znajdziesz 100% mięsa w mięsie i zapłacisz tylko za mięso, a nie wypełniacze. 

Hurtowa sprzedaż mięsa, wędzonek i kiełbas
Oferujemy hurtową sprzedaż mięsa, wędzonek i kiełbas. Wszystkich chętnych zapraszamy do współpracy! Szczegółowych informacji od poniedziałku do soboty do godz. 14:00 udzielają: 
Janina Freda 605 390 387
Iwona Szarfenberg 33 852 30 52 wew. 25

Wędzarnia

 Zapach prawdziwej wędzonki wydobywający się z naszej wędzarni, przypomni Państwu suto zastawiony świąteczny stół i chwile spędzone w gronie rodzinnym. Wędliny produkujemy i wędzimy tradycyjnymi metodami na miejscu, bez użycia konserwantów. Świeże pachnące wyroby sprzedajemy jeszcze ciepłe! 

W ofercie: 
karczek cesarza,
polędwica cesarzowej,
necówka duża,
necówka mała,
szynka z wędzoka,
boczek z wędzoka,
rolady wieprzowe,
rolady wołowe,
golonko peklowane,
słonina wędzona,
podgardle wędzone,
wędzonka francuska,
ogonki wędzone,
żeberka wędzone,
kości wędzone,
golonko wędzone,
kiełbasa podwawelska,
kiełbasa grillowa,
śląska jak za gierka,
swojska pieczona,
kiełbasa głogowska,
kiełbasa rzeźnika,
szynka gotowana.

Czy wiesz, że? Aby uniknąć szybkiego psucia się wędlin w lodówce warto rozważyć możliwość zakupu wybranych wędlin w większym kawałku a nie w plasterkach.  Dzięki tej decyzji zakupione u nas szynki, wędzonki czy kiełbasy grube zachowają świeżość w lodówce przez co najmniej kilka dni. Niektóre wędliny krojone na maszynie psują się szybko z powodu procesu rozwoju bakterii, które znajdują się na nożach krajalnic. Mimo częstego czyszczenia, a nawet dezynfekcji krajalnic nie jesteśmy w stanie zapobiec rozwojowi bakterii gnilnych, które skracają okres przydatności do spożycia.
 
Czy wiesz, że? Zanim wędlina wyląduje na Twoim talerzu przechodzi aż 10 etapów. Pierwszym etapem jest produkcja wędlin na hali produkcyjnej. Gotowy produkt poddawany jest wychładzaniu i wkładany do worków, a następnie magazynowany w chłodni Zakładu Przetwórstwa Mięsnego, w którym została wyprodukowana. Następnie towar jest sprzedawany do hurtowni, gdzie ponownie trafia do chłodni. Stamtąd wędliny transportowane są samochodami do sklepów. Na miejscu towar jest wkładany do lady chłodniczej, a jeśli nie sprzeda się tego samego dnia, w którym tam trafił, na noc wraca do chłodni. 

NASZA SIEDZIBA

EUROSPAR Cieszyn
ul. Stawowa 54
43-400 CIESZYN
godziny otwarcia:
pn-pt: 7:00-21:00
sb: 7:00-21:30
nd: 9:00-21:00
(33) 852-30-52