Śledź nasze promocje na facebook
Masz pytania? Skontaktuj się z nami
(33) 852-30-52
godziny otwarcia:
pn-sb: 9:00-21:30 nd: 9:00-21:00
godziny otwarcia:
pn-pt: 7:00-21:00
sb: 7:00-21:30
nd: 9:00-21:00

Składniki:
- 33 dag mąki
- 20 dag wędzonego boczku
- 20 dag żółtego sera
(gouda – smak będzie delikatny, emmentaler - smak będzie bardziej zdecydowany)
- 20 dag masła
- 400 ml śmietany 18%
- 4 pory średniej wielkości
- 4 jajka
- 3 dag drożdży
- 1 łyżka oleju
- 0,5 szklanki ciepłego mleka

Sposób wykonania:
Pory pokrój w krążki lub pół krążki, a boczek w kostkę. Składniki te podsmaż z łyżką oleju przez około 8 minut. Z 25 dag mąki, masła, drożdży, mleka i odrobiny soli zagnieć ciasto. Poczekaj aż wyrośnie. Śmietanę, jajka oraz 8 dag mąki połącz razem, a następnie dołóż starty żółty ser. Powoli rozgrzewaj, aż do roztopienia sera. Do smaku dodaj pieprz i sól. Całość połącz z porami i boczkiem. Ciasto wyłóż do tortownicy o średnicy około 25-26cm łącznie z bokami. Przełóż do niej masę i piecz przez około 45 minut w temperaturze 200°C.

Smacznego

NASZA SIEDZIBA

EUROSPAR Cieszyn
ul. Stawowa 54
43-400 CIESZYN
godziny otwarcia:
pn-pt: 7:00-21:00
sb: 7:00-21:30
nd: 9:00-21:00
(33) 852-30-52