Śledź nasze promocje na facebook
Masz pytania? Skontaktuj się z nami
(33) 852-30-52
godziny otwarcia:
pn-sb: 9:00-21:30 nd: 9:00-21:00
godziny otwarcia:
pn-pt: 7:00-21:00
sb: 7:00-21:30
nd: 9:00-21:00

 Składniki (dla 4 osób):

- 40 dag makaronu paski tagliatelle Agnesi
- 50 dag krewetek średniej wielkości lub black tiger
- 3 ząbki czosnku
- 2 długie czerwone papryczki
- natka pietruszki niemało
- 10 dag parmezanu
- 4 łodygi świeżej bazylii
- 1 łyżka oleju
- suszone zioła prowansalskie
- masło
- oliwa z oliwek
- sól
Sposób wykonania:
- Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju – 7 minut.
- Krewetki ugotować w pierwszej osolonej wodzie – 2 minuty i odsączyć na cedzaku.
- Do patelni, najlepiej z wysokimi brzegami, dać trochę masła, trochę oliwy z oliwek, wrzucić podgotowane krewetki i suszone zioła prowansalskie.
Na dużym ogniu lekko podsmażyć – około 3 minuty. Na samym końcu dorzucić pokrojony w paseczki czosnek, drobno pociętą pietruszkę i pocięte na paski czerwone papryczki.
- Wrzucić ugotowany wcześniej makaron (pod żadnym pozorem nie hartować zimną wodą) i 5 dag parmezanu. Delikatnie wymieszać, wyłożyć na 4 talerze, na górze dać po kilka paseczków parmezanu i łodygę świeżej bazylii.
Smacznego !

NASZA SIEDZIBA

EUROSPAR Cieszyn
ul. Stawowa 54
43-400 CIESZYN
godziny otwarcia:
pn-pt: 7:00-21:00
sb: 7:00-21:30
nd: 9:00-21:00
(33) 852-30-52