Śledź nasze promocje na facebook
Masz pytania? Skontaktuj się z nami
(33) 852-30-52
godziny otwarcia:
pn-sb: 9:00-21:30 nd: 9:00-21:00
godziny otwarcia:
pn-pt: 7:00-21:00
sb: 7:00-21:30
nd: 9:00-21:00

Składniki:

- 1 główka czerwonej kapusty

- 1 liść laurowy

- kilka ziaren ziela angielskiego

- 250 g wędzonego boczku

- ocet

- sól, pieprz

- cukier

- 2 kwaśne jabłka

- kminek – jeśli ktoś nie lubi może nie dawać

Przygotowanie:

Cebulę i boczek kroimy w kostkę i razem podsmażamy. Kapustę kroimy zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i gotujemy na pół miękko. Odcedzamy, pozostawiając troszkę wywaru. Dodajemy sól, ocet, pieprz, cukier i cebulkę oraz boczek. Dusimy kilka minut pod przykryciem na wolnym ogniu, w razie potrzeby dolewamy trochę wodę.

W rejonach Podbeskidzia dodaje się jeszcze dwa kwaśne jabłka, najlepiej szara reneta do podsmażonego boczku i cebuli.

NASZA SIEDZIBA

EUROSPAR Cieszyn
ul. Stawowa 54
43-400 CIESZYN
godziny otwarcia:
pn-pt: 7:00-21:00
sb: 7:00-21:30
nd: 9:00-21:00
(33) 852-30-52